Aanvraagprocedure om tussenkomst te krijgen

De aanvraagprocedure is niet eenvoudig en mutualiteiten kijken alle details grondig na. Het enige wat u moet doen is 2 voorschriften halen.

Het eerste voorschrift is er een voor het logopedisch bilan. Dit voorschrift moet gedateerd zijn vóór de datum van het onderzoek en moet u dus bijgevolg ook vóórdat het onderzoek plaatsvindt, halen. Dit mag voorgeschreven worden door de huisarts. Na het onderzoek krijgt u van ons een logopedisch verslag met daarin de resultaten van het onderzoek.

Met dit verslag moet u nogmaals naar een geneesheer-specialist (meestal een NKO arts of kinderarts) om het tweede voorschrift voor de logopedische therapie te halen. De arts kan dit voorschrift enkel uitschrijven op basis van de resultaten die in het verslag staan. Het is dus belangrijk om dit verslag mee naar de arts te nemen.

Wanneer u beide voorschriften in uw bezit heeft, geeft u deze aan uw logopedist. Hij maakt uw dossier zo snel mogelijk in orde, waarna u het volledige dossier binnenbrengt bij uw mutualiteit.

Let op! De aanvraagprocedure (startend van het eerste voorschrift van de arts tot het binnenbrengen van de aanvraagformulieren bij de mutualiteit) mag maximaal 60 kalenderdagen duren. Wanneer u dus niet tijdig de voorschriften in orde brengt, wordt het onderzoek en/of enkele therapiebeurten niet terugbetaald.

Wanneer de documenten bij de mutualiteit zijn binnengebracht, moeten we op een goedkeuring van hen wachten. Dit kan enkele weken duren. In deze periode kunnen wij geen getuigschriften uitschrijven. Indien het dossier wordt goedgekeurd krijgen zowel u als wij daar bericht van. Zodra deze brief door ons ontvangen wordt, kunnen wij de terugbetaling van het onderzoek en de reeds geleverde therapieën  binnen de goedkeuringsperiode in orde maken.